7. huhtikuuta 2014

Prologi - Malaysian Airlinesin lento 370

Lataa prologi:
Prologi - Malaysian Airlinesin lento 370 1xA4.pdf
Prologi - Malaysian Airlinesin lento 370 2xA5.pdf
Prologi - Malaysian Airlinesin lento 370 3xsia.ppt
Kirjoittanut Katariina Korjus

Malesian lento-onnettomuus –prologi on faktapohjainen prologi, jonka tarkoituksena on tutustuttaa opiskelija Malaysia Airlinesin lento 370 –tapaukseen. Prologi alkaa lentokoneen sisältä, joten kaikkia kortteja ei mitenkään pysty käyttämään kirjaimellisesti, mikä pakottaa opiskelijan käyttämään luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitoaan.

-

Malaysia Airlinesin lento 370 katosi matkalla Kuala Lumpurista, Malesiasta Pekingiin, Kiinaan 8. maaliskuuta 2014. Yhteys lentokoneeseen katosi noin kello 1.30 Malesian aikaa. Se oli lähtenyt Kuala Lumpurista klo 0.41 ja sen oli määrä saapua Pekingiin klo 6.30. Lentokoneessa oli 227 matkustajaa, joista suurin osa oli kansalaisuudeltaan kiinalaisia, sekä 12 malesialaista miehistön jäsentä.

Meressä havaitun öljyn vuoksi koneen epäiltiin aluksi syöksyneen mereen ennakkoon ilmoitetulla reitillä. Kone kuitenkin oletettavasti muutti kurssia ja laski korkeutta Kota Bharun jälkeen. Aluksi epäiltiin, että kone olisi päätynyt Malakansalmeen, eikä Etelä-Kiinan mereen, mutta sittemmin etsintöjä on laajennettu Intian valtamerelle asti. Erikoista onnettomuudessa on se, ettei lennonjohtoon otettu yhteyttä ongelmiin liittyen. Lisäksi ainakin kahdella matkustajalla oli varastettu passi.

Lentoyhtiön toimitusjohtajan mukaan turmakoneen siivenkärki oli katkennut vuonna 2012, ja noin metri kärkeä oli repeytynyt. Kone kuitenkin korjattiin lentokuntoon, ja se sai luvan lentoihin.

----

Kim on menestyneen pekingiläisen insinööriperheen kuopus. Irtiottona perheensä painostuksesta ja vaativista opinnoistaan, Kim päätti lähteä vapaaehtoistyöhön Malesian Kuala Lumpuriin. Maaliskuun kahdeksantena heti keskiyön jälkeen, oli kuitenkin aika palata yli kolmen kuukauden työrupeaman jälkeen kotiin.

Lento vaikutti tyypilliseltä yölennolta, kunnes Kim heräsi kanssamatkustajien levottomaan puheensorinaan. Hän huomaa nopeasti, että jokin on pielessä…