7. huhtikuuta 2014

Prologi - Kuka surmasi joulupukin?

Lataa prologi:
Prologi - Kuka surmasi joulupukin 1xA4.pdf
Prologi - Kuka surmasi joulupukin 2xA5.pdf
Prologi - Kuka surmasi joulupukin 3xdia.ppt
Kirjoittanut Heikki Immonen

Prologi on kevyehkö murhamysteeri, jossa ylikonstaapeli Ashley Jones selvittää 112-vuotiaan valkoparran väkivaltaista kuolemaa. Kuka surmasi joulupukin? on sesonkiprologi, jota voi pelata ympäri vuoden.

-

On tammikuun toinen päivä ja henkirikosyksikön tutkija ylikonstaapeli Ashley Jones on palannut työpöydän ääreen. 33-vuotiaan sinkkunaisen joululoma meni mitäänsanomattomasti sukuloidessa. Musta samettinen silmälappu Ashleyn vasemman silmän päällä ei taaskaan tuntunut edesauttavan ylimääräisen joululomavipinän kehittymistä.

Nopea vilkaisu vuoden ensimmäisen tapauksen tiivisteelmään tuo Ashleyn välittömästi tähän hetkeen. Jouluyönä, kymmenisen päivää sitten partio löysi kadulta jo kylmenneen punanuttuisen ja valkopartaisen (ei tekoparta) kaverin surmattuna pitkä ja koukeroinen oudoin symbolein kuvioitu tikari rintakehän ja sydämen lävistäneenä. Nutun sisätaskusta löytyneen lompakon ja pikaisen tiedonhaun perusteella Nicholas Snow’n osoitteeksi oli merkitty keskisuuri teollisuushalli.

Kotikäynnille ehtinyt partio yllätti oudon hiipparin Snow’n kotoa, jos täysautomatisoitua huippunykyaikaista robotisoitua tuotantolaitosta nyt voi kodiksi kutsua. Hiipparia pidetään edelleenkin tutkintavankeudessa laitoksen putkassa, eikä hänestä ole onnistuttu saamaan pihaustakaan irti.

”Ei voi olla totta…” Ashley henkäisee ja ponnahtaa seisomaan lukiessaan viimeiset joulupäivystäjien kommentit: ”pukki” on rekisterien mukaan 112-vuotias. Tämä on sellainen yksityiskohta mikä tekee tästä jutusta ylikonstaapeli Jonesin mielenkiintoisimman tehtävän pitkään aikaan.