23. kesäkuuta 2014

Prologi - The Lead Masks Case

Lataa prologi:
Katso videoprologi: The Lead Masks Case
Kirjoittanut Katariina Korjus

The Lead Masks Case –prologi perustuu tositapahtumiin. Prologin päähenkilö on Gustavo, eläkkeelle jäänyt entinen poliisi. Asetelma saa opiskelijan samastumaan henkilöön, joka ei muuten välttämättä ole kovin tuttu tai ajankohtainen. Samastuminen on tehty kuitenkin jännittäväksi, sillä kyseessä on mielenkiintoa herättelevä rikosmysteeri. Huomaa, että prologi on saatavana myös videomuodossa.

-

The Lead Masks Case -nimellä kutsutaan Brasiliassa vuonna 1966 tapahtunutta outoa kuolemantapausta, jossa kaksi miestä löydettiin puvut päällä ja säteilyltä suojaavat lyijymaskit kasvoillaan. Miehillä ei ollut ollenkaan vammoja, eikä ympäristössä ollut jälkeäkään kamppailusta.

Miesten läheltä löytyi tyhjä vesipullo, paketti, jossa oli kaksi märkää pyyhettä, sekä pieni muistikirja, johon oli kirjoitettu ”16.30 - ole sovitulla paikalla. 18.30 - niele kapselit. Vaikutuksen jälkeen suojaa metallit ja odota maskimerkkiä.”

 Miehet osoittautuivat paikallisiksi sähköteknikoiksi. Kuolinsyytä ei koskaan voitu varmistaa, mutta todennäköisesti kapselit tappoivat miehet. Poliisi ei kuitenkaan koskaan saanut selville, mitä kapselit sisälsivät tai miksi miehet nielivät ne.

-

Nyt, melkein 50 vuotta myöhemmin, samaiselta paikalta on löytynyt kaksi uutta ruumista. Poliisi on virallisessa lausunnossaan kertonut äärimmäisen vähän yksityiskohtia, mikä on vain innostanut keltaista lehdistöä ja internetin keskustelupalstojen käyttäjiä esittämään mitä hurjempia teorioita uusista murhista.

Gustavo on vuosia sitten eläkkeelle jäänyt poliisi, joka nuorena miehenä työskenteli alkuperäisen jutun parissa. Kummallinen selvittämätön tapaus jätti jälkensä nuoreen mieheen, mikä on epäilemättä vaikuttanut hänen kiinnostukseensa salaliittoteorioita ja ufo-kaappauksia kohtaan.

Gustavon rauhalliset eläkepäivät keskeytyvät kun kaupungin menestynein rikospoliisi Maria Silva ottaa häneen yhteyttä ja pyytää saapumaan pikimmiten poliisiasemalle. Poliisiasemalla Gustavolle kerrotaan, että sekä myrkkyseulan tulokset että ruumiit ovat kadonneet…