1. syyskuuta 2014

Prologi - Ebola

Lataa prologi:
Kirjoittanut Heikki Immonen

Ebola –prologi on faktapohjainen prologi, joka sijoittuu ajallisesti elokuun alkuun 2014. Prologi antaa mahdollisuuden tutustua Ebola-kriisiin fiktiivisen epidemia-alueella työskentelevän lääkärin kautta. 

-

Ai mikä tästä tekee vaikeaa?” kysyi Dr. Jo Malarkin kärsivällisesti. ”Noh, täällä esiintyy siinä määrin mm. malariaa, lavantautia ja koleraa, että yksittäisen Ebola-tapauksen tunnistaminen on vähintäänkin hankalaa.”

Puhelu suomalaisen toimittajan kanssa oli yksi monista lisävelvollisuuksista, joihin Jo oli huomannut ajautuneensa viime viikkojen aikana. Ja tilanne näytti olevan menossa pahempaan päin, sillä Saint Michaelin sairaalan hoitohenkilökunta oli alkanut jättää palaamatta töihin aivan viimeisimpien vuorokausien aikana. Tämä huolimatta usein toistetuista ja selkeistä taudilta suojautumisen ohjeista, jotka oli yhdessä WHO:n kenttäasiantuntijoiden kanssa suunniteltu takaamaan hoitajien turvallisuus.

Huokaisten Jo laski puhelimen kädestään ja katsoi alas kadulle ylilääkärin toimistonsa 5.krs ikkunasta. Viimepäivinä pääovien tuntumaan kerääntynyt vihainen ja koko ajan äänekkäämpi ihmisjoukko muodostui Saint Michaelissa hoidettavien tai jo kuolleiden sukulaisista, jotka vaativat potilasta tai menehtyneet ruumista itselleen.

Klo 07:00 Jo Malarkin herää toimistonsa sohvalta voimakkaisiin vilunväristyksiin ja vatsakipuun. Hän tuijottaa hätääntyneenä kalvenneita kasvoja lavuaarin yläpuolelle ripustetusta peilistä. 

Mysteerit
1. Sairastaako Jo Malarkin Ebolaa?
2. Miksi hoitohenkilökunta jättää työpaikkansa, vaikka taudilta suojautuminen on helppoa?
3. Kärjistyykö tilanne sukulaisten kanssa konfliktiksi? Miksi kyllä TAI miksi ei?
4. Jääkö Jo Malarkin työpaikalleen? Miksi? Miksi ei?

Lähteet
http://en.wikipedia.org/wiki/Ebola_virus_disease