8. syyskuuta 2014

Prologi - Lemminkäinen

Lataa prologi:
Prologi - Lemminkäinen 1xA4.pdf
Prologi - Lemminkäinen 2xA5.pdf

Kirjoittanut Katariina Korjus & Heikki Immonen

Lemminkäisen urotyöt –prologi tutustuttaa oppilaan yhteen Kalevalan keskeisimmistä henkilöhahmoista – Lemminkäiseen. Prologi on modernisoitu versio Lemminkäisen yrityksestä voittaa Pohjolan tytär itselleen vaimoksi. Prologi ei kerro, mitkä kolme urotyötä Lemminkäisen tulee tehdä, joten oppilas saa käyttää mielikuvitustaan vapaasti.

---

Ahti Saarelainen on punahiuksinen, komea mies, jota ystävät kutsuvat leikkimielisesti Lemminkäiseksi. Lemminkäinen on oikea naistenmies, ja hän väittääkin liehitelleensä kymmeniä – ellei jopa satoja – naisia. Tämän lisäksi Lemminkäinen on myös aikamoinen riitapukari, joka yön pikkutunteina haastaa ihmisiä nyrkkitappeluihin.

Lemminkäinen on juuri eronnut avovaimostaan Kyllikistä suhdetta koskevien erimielisyyksien takia, ja aloittanut työt lääkefirma Pohjolassa. Pohjolalla on kesätöissä myös yrityksen johtajan Elisabeth Louhen tytär, Neito, johon Lemminkäinen on iskenyt silmänsä.

Rouva Louhi, jonka yritys menestyy hyvin juuri hänen häikäilemättömyytensä takia, huomaa pian Lemminkäisen kiinnostuksen tytärtään kohtaan. Louhi ei kelpuuta Lemminkäistä tyttärelleen, sillä Lemminkäinen ei ole hyvästä suvusta eikä kovin hyvämaineinen nuorimies muutenkaan. Päästäkseen eroon kosijaehdokkaasta, hän päättää antaa Lemminkäiselle vaarallisia työtehtäviä suoritettavaksi.

---

Lemminkäinen seisoo käytävässä epävarmana Elisabeth Louhen toimiston eebenpuisen oven takana. Rouva Louhi on kutsunut hänet toimistoonsa pahaenteistä ”erityistä” työtehtävää varten. Huokaisten Lemminkäinen koputtaa mustaa ovea...

Mysteerit

1. Mikä on Lemminkäisen ensimmäinen tehtävä?
2. Mikä on Lemminkäisen toinen tehtävä?
3. Mikä on Lemminkäisen kolmas tehtävä?
4. Saako Lemminkäinen Neidon omakseen?
5. Miten Louhen käy?