3. marraskuuta 2014

Prologi - Pieni Punahilkka

Lataa prologi:
Pieni Punahilkka 1xA4.pdf
Pieni Punahilkka 2xA5.pdf

Kirjoittanut Heikki Immonen

Prologi käyttää vanhan Grimmin sadun asetelmaa rasismin ja maahanmuuttoon liittyvien asenteiden ja asioiden tarkasteluun. Oppilaita voi myös kannustaa kehittämään tarinaan yllättävän lopun. Tarinoiden jälkeen teemaan voi syventyä esim. sokraattisen keskustelun avulla.

---

Kalju, suurikokoinen, tummiin vaatteisiin pukeutunut mieshenkilö… naapurin mukaan tunnetaan seudulla nimellä Susi... pääsi sisälle asuntoon, jonka omistaa Isoäidiksi kutsuttu maahanmuuttajataustainen eläkeläinen”, operatiivinen yhteyshenkilö aloittaa ja taustalta kuuluu hetken papereiden kahinaa.

Noin vartti myöhemmin asuntoon meni punaiseen, hiukset ja kaulat peittävään huiviin sonnustautunut Isoäidin lapsenlapsi (tieto perustuu jälleen tarkkaavaisen naapurin sanaan). Tyttöä kutsutaan Punahilkaksi.. Näissä lähiöissä huiviin sonnustautunut muslimilapsi on ilmeisesti lempinimen arvoinen.. Anyway, asunnosta kuului jotain ääntä ja sitten on ollut hiljaista. Naapuri kertoo olevansa huolestunut seudun maineesta”, lopettaa päämaja briiffauksensa.

Kristian Metsästäjä, yksi uusista yksin partioivista lähiöpoliiseista parkkeeraa virka-auton taloyhtiön vierasparkkiin. Rauhallisin elein hän napsauttaa ohimon korkeudelta löytyvän tilannekameran päälle ja tervehtii samalla ystävällisesti pihaleikkinsä keskeyttäneitä, häntä tuijottavia lapsia.

Tämä rappu se taisi olla…”, Metsästäjä tuumaa itsekseen ja suuntaan kohti 3.kerroksen asunnon ovea.

Mysteerit
1. Mitä asunnossa on tapahtunut?
2. Miksi Susi meni asuntoon?
3. Miksi Punahilkka meni asuntoon?
4. Miksi lähiöpoliisit partioivat yksin?
5. Millaisella seudulla Isoäidin asunto sijaitsee?
6. Millä tavalla Isoäidin ja Punahilkan maahanmuuttajatausta vaikuttaa Metsästäjän toimintaan?